Το οφθαλμοχειρουργικό ιατρείο συμετέχει σε ένα πλήθος δραστηριοτήτων μέσω των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων είναι η προώθηση της επιστημονικής γνώσης και η εκπαίδευση - ενημέρωση του κοινού σχετικά με διάφορα οφθαλμολογικά θέματα.

 

 
 
Παιδο-οφθαλμολογικός έλεγχος με την έναρξη του σχολείου! (Άρθρο στο ένθετο υγείας του Ελεύθερου Τύπου)
 
Ο χειρουργός οθαλμίατρος Μιχάλης Κ. Αρβανίτης εξηγεί - στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος - την αξία του οφθαλμολογικού ελέγχου στα παιδιά με την έναρξη της σχολικης χρονιάς. 
 
 
Οφθαλμολογικός έλεγχος των παιδιών. Συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος
 
Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μιχάλης Κ. Αρβανίτης εξηγεί στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την υγεία των ματιών των παιδιών τους.
 
 
Τα σχολεία άνοιξαν. Γιατί είναι απαραίτητος ο οφθαλμολογικός έλεγχος των μαθητών! (άρθρο στην πύλη υγείας ygeia360)
 
Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μιχάλης Κ. Αρβανίτης εξηγεί - στην διαδικτυακή πύλη ygeia360.gr - γιατί αυτή η περίοδος είναι ιδανική για τον έλεγχο των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών.
 
Το τεμπέλικο μάτι στα παιδιά. Τι πρέπει να γνωρίζετε! (Άρθρο στο ένθετο υγείας του Ελεύθερου Τύπου)
Ο χειρουργός οθαλμίατρος Μιχάλης Κ. Αρβανίτης εξηγεί - στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το "τεμπέλικο μάτι" στα παιδιά. 
 
Αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Συμβαίνει μόνο την άνοιξη; (Άρθρο στο portal του in.gr)
 
Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μιχάλης Κ. Αρβανίτης εξηγεί - στο portal in.gr - τι είναι οι διαφορετικές μορφές αλλεργίας των ματιών μας και πότε εμφανίζονται.
 
Αμβλυωπία στα παιδιά. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς. (Άρθρο στo health360)
 
Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μιχάλης Κ. Αρβανίτης εξηγεί - στην διαδυκτιακή πύλη υγείας health360.gr όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για την αμβλυωπία των παιδιών