Η επανάσταση στη χειρουργική του καταρράκτη με το πρωτοποριακό femtosecond laser LensX είναι διαθέσιμη τώρα και στην Ελλάδα.

 

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Μιχάλης Αρβανίτης, συνεργάτης του κέντρου «Eye Day Clinic» -www.eyeclinic.com.gr, εξηγεί ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση του Catarract Femtosecond Laser LensX και γιατί το προτείνει για κάποιους από τους ασθενείς του, που έχουν καταρράκτη.

  

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι ασθενείς, οι σύγχρονες τεχνικές καταρράκτη δεν χρησιμοποιούν laser. Στην πραγματικότητα η επέμβαση πραγματοποιείται με τη χρήση υπερήχων με τους οποίους είναι δυνατός ο κατακερματισμός και αναρρόφηση των κομματιών του καταρράκτη από μια μικρή τομή. Οι υπέρηχοι λοιπόν ήταν αυτοί που στη συνείδηση του κόσμου είχαν καταγραφεί ως "εγχείρηση καταρράκτη με laser", καθώς επέτρεπαν την πραγματοποίηση της επέμβασης αναίμακτα και με μικρές τομές.

 

Με το σύστημα femtosecond Laser LensX είναι πρώτη φορά που τα laser χρησιμοποιούνται πραγματικά στις επεμβάσεις καταρράκτη. Η χρήση της υπερσύγχρονης αυτής τεχνολογίας είναι τώρα διαθέσιμη στο οφθαλμοχειρουργικό κέντρο Eyeclinic από τον χειρουργό οφθαλμίατρο Μ. Αρβανίτη.

 

 

Η τεχνική αυτή είναι υψηλής ακριβείας, μειώνει την ενέργεια που απαιτείται για την ολοκλήρωση της επέμβασης ενώ καταργεί και τη χρήση μαχαιριδίων, βελόνων και νυστεριών. Όλες οι τομές γίνονται μέσω του Laser, το οποίο καθοδηγείται ηλεκτρονικά, με μεγάλη ακρίβεια και ασφάλεια. Με τη χρήση του laser γίνονται όχι μόνο οι εξωτερικές, αλλά και οι εσωτερικές τομές που απαιτούν απαράμιλλη ακρίβεια, καθώς και ο κερματισμός των κομματιών του καταρράκτη, δηλαδή τα πιο σημαντικά και κρίσιμα στάδια της επέμβασης.

 

Η βελτιστοποίηση όλων αυτών των παραγόντων έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερες επιπλοκές, καθώς όλες οι παράμετροι εξατομικεύονται και καθορίζονται με βάση τα δεδομένα κάθε ασθενούς, με στόχο ένα άριστο μετεγχειρητικό αποτέλεσμα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο οφθαλμοχειρουργικο ιατρείο Μ. Αρβανίτη, είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του ιατρείου, που θα βρείτε σε αυτή την ιστοσελίδα.