Σε αυτό το άρθρο μπορείτε να ενημερωθείτε για τη διόρθωση μεγάλων βαθμών αστιγματισμού με διαθλαστική επέμβαση laser. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο οφθαλμοχειρουργικό ιατρείο μέσω τηλεφώνου, email ή των κοινωνικών δικτύων του ιατρείου.
 
Ακριβής  και επιτυχημένη διόρθωση αστιγματισμού (με ή χωρίς μυωπία / υπερμετρωπία)
 
Η διόρθωση αστιγματισμού ειδικά στις περιπτώσεις που είναι μεγαλύτερος από 1 D (1 βαθμό) απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές για βελτιστοποίηση του αποτελέσματος από την επέμβαση με laser. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για να διορθωθεί ο αστιγματισμός θα πρέπει το πλάνο της επέμβασης να περιλαμβάνει πολύ ακριβή μέτρηση του άξονα του αστιγματισμού.
 
Όμως, όσο ακριβείς και αν είναι οι μετρήσεις μας, αυτές αλλοιώνονται από το φαινόμενο της κυκλοστροφής. Οι μετρήσεις για την επέμβαση γίνονται με τον υποψήφιο για επέμβαση σε καθιστή θέση. Όταν όμως ξαπλώνουμε κατά την ώρα της επέμβασης, τα μάτια μας ασυναίσθητα και παρά την θέλησή μας στρέφονται κατά μερικές μοίρες όπως ακριβώς οι δείκτες ενός ρολογιού. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται κυκλοστροφή και έχει σαν αποτέλεσμα να αλλοιώνει την ακρίβεια των μετρήσεών μας και επομένως το καλό αποτέλεσμα του χειρουργείου.
 
Τώρα η τεχνολογία μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα και να διορθώσουμε μεγάλους βαθμούς αστιγματισμού με εξαιρετική ακρίβεια. Αυτό είναι εφικτό με τη χρήση του topolyzer vario διαγνωστικά και του laser eximer 500 για την επέμβαση. Η συσκευή τοπογραφίας (topolyzer) με την οποία γίνονται οι προεγχειρητικές μετρήσεις και η πλατφόρμα του laser που γίνεται η επέμβαση, συνεργάζοναι μέσω δικτύου και τροποποιούν αυτόματα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου το πλάνο της επέμβασης.
 
Αυτή η τεχνική δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την απλή διόρθωση και μας επιτρέπει να χειρουργούμε μεγάλους βαθμούς αστιγματισμού με εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά απαιτεί εμπειρία, τεχνογνωσία και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Στο Οφθαλμολογικό Ιατρείο Μιχάλη Κ. Αρβανίτη την εφαρμόζουμε για άριστα αποτελέσματα, καθώς η εμπειρία του ιατρού σε αυτή την τεχνική σε συνδυασμό με τον απαιτούμενο εξοπλισμό του οφθαλμοχειρουργικού κέντρου που χειρουργεί ο ιατρός επιτρέπουν την εφαρμογή της.