ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΙΑΘΛΑΣΙΜΕΤΡΟ-ΒΙΝΤΕΟΚΕΡΑΤΟΣΚΟΠΙΟ PLUSOPTIX A12.

Τώρα η εξέταση των παιδιών και των βρεφών γίνεται "παιχνίδι"!

 

Στο οφθαλμολογικό ιατρείο υπάρχει πλέον το νέο παιδικό βιντεοκερατοσκόπιο - διαθλασίμετρο PlusoptixA12, που μετατρέπει ένα μεγάλο κομμάτι της εξέτασης του παιδιού σε "παιχνίδι" για τον μικρό ασθενή! Ταυτόχρονα παρέχει σημαντικές πληροφορίες στον παιδο-οφθαλμίατρο.

Το Plusoptix ανιχνεύει τα διαθλαστικά σφάλματα (μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό) εύκολα και αξιόπιστα τόσο σε βρέφη όσο και σε παιδιά, με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερη η ανίχνευση πιθανής αμβλυωπίας. Επιπλέον εκτιμά την συμμετρία του βλέμματος για την διάγνωση πιθανού στραβισμού, ενώ παρέχει πληροφορίες για την διακορική απόσταση και για την κορική διάμετρο του παιδιού.

Το διαθλασίμετρο PlusoptixA12 είναι ειδικά σχεδιασμένο για βρέφη, παιδιά και μη συνεργάσιμους ασθενείς. Η εξέταση γίνεται σε απόσταση ενός μέτρου από τον ασθενή και διαρκεί μόλις 1 δευτερόλεπτο. Ο σχεδιασμός της συσκευής με ηχητικά και οπτικά εφέ τραβά την προσοχή του παιδιού και η μέτρηση γίνεται εύκολα χωρίς να υπάρχει καμιά επαφή του παιδιού με το διαθλασίμετρο. Ο μικρός ασθενής μπορεί να κάθεται στα πόδια της μητέρας ή του πατέρα και απλά να κοιτάζει τη συσκευή από απόσταση. Έτσι ελαχιστοποιείται οποιοδήποτε άγχος ή εκνευρισμός του παιδιού που καθιστά δυσκολότερη την εξέταση.

Η μέτρηση γίνεται συγχρόνως και για τα δύο μάτια. Αυτό μας επιτρέπει να εκτιμούμε πολύ καλύτερα την πιθανότητα ανισομετρωπίας και ανισοκορίας ανεξαρτήτως της προσαρμογής του παιδιού. Επιπλέον οι μετρήσεις μπορούν να γίνουν και πάνω από τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής δίνοντας πληροφορίες για την καταλληλότητα τους ή για την ανάγκη αλλαγής τους.

Το PlusoptixA12 παρέχει ενδείξεις για το αν πρέπει να γίνουν πιο εξειδικευμένες εξετάσεις όπως η σκιασκοπία. Ακόμη και να χρειαστεί να προβούμε σε σκιασκοπία, οι μετρήσεις της συσκευής χρησιμοποιούνται σαν βάση για τη σκιασκοπία, ελαττώνοντας καθοριστικά τον χρόνο εξέτασης.

Στόχος του οφθαλμολογικού ιατρείου είναι να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους μικρούς ασθενείς μας υπό τις καταλληλότερες συνθήκες. Με την προσθήκη του Plusoptix στον εξοπλισμό του ιατρείου προχωράμε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας!