Με το ηλεκτρονικό φορόπτερο της NIDEK η συνταγογράφηση των γυαλιών γίνεται πιο εύκολη, πιο γρήγορη, πιο ακριβής από ποτέ. 

 

foropter1piomikriΤο ηλεκτρονικό φορόπτερο είναι ένα όργανο που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού των οθφαλμών του ασθενή υποκειμενικά. Αντικαθιστά την παλαιότερη πρακτική μέτρησης με την χειροκίνητη εναλλαγή των φακών πάνω στον δοκιμαστικό σκελετό. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι οι εξεταστικοί φακοί μετακινούνται ηλεκτρομηχανικά.

Η επιλογή την διοπτριών και των σωστών δοκιμαστικών φακών πραγματοποιείται από μία κονσόλα χειρισμού με οθόνη αφής. Συνδέεται ηλεκτρονικά με την οθόνη προβολής και τα υπόλοιπα εξεταστικά όργανα προσφέροντας εύκολη, ακριβή, γρήγορη και ξεκούραστη εξέταση. Το ηλεκτρονικό φορόπτερο επιτρέπει στο γιατρό να αλλάζει τάχιστα και αθόρυβα τους διάφορους δοκιμαστικούς φακούς ενώ η ταχύτητα αλλαγής του φακού είναι 50% πιο γρήγορη από το συμβατικό φορόπτερο, επιτυγχάνοντας μεγάλη εξοικονόμηση χρόνου. Έτσι είναι δυνατή η συνεχής και απρόσκοπτη εναλλαγή των δοκιμαστικών φακών γεγονός που επιτρέπει στον ασθενή να επιλέγει καλύτερα και ευκολότερα τον καταλληλότερο φακό.

Αντικαθιστά την εξέταση με την χειροκίνητη αλλαγή των δοκιμαστικών γιαλιών πάνω στο δοκιμαστικό σκελετό. Η χειροκίνητη αλλαγή είναι δύσχρηστη, κουραστική για τον ασθενή, χρονοβόρα, ενώ η ακρίβεια της μέτρησης πολλές φορές δεν είναι η ιδανική. Με το ηλεκτρονικό φορόπτερο ο ασθενής βλέπει την ίδια στιγμή από το ένα μάτι, δύο διαφορετικές εικόνες και έτσι μπορεί πολύ πιο αξιόπιστα να επιλέξει την καθαρότερη εικόνα. Αυτό δεν ήταν εφικτό μέχρι σήμερα ούτε με την παλαιότερη μέθοδο με την εναλλαγή φακών χειροκίνητα πάνω σε ένα σκελετό, αλλά ούτε και με τα χειροκίνητα φορόπτερα. Αυτή η ταυτόχρονη προβολή δύο διαφορετικών εικόνων μας εξασφαλίζει εντυπωσιακή ακρίβεια στις μετρήσεις μας.

Το ηλεκτρονικό φορόπτερο προσφέρει και πλήθος άλλων εξειδικευμένων λειτουργιών όπως τεστ για την διόφθαλμη ισορροπία, εισαγωγή πρισμάτων, αυτοματοποιημένη ιδανική ρύθμιση των γυαλιών των δύο οφθαλμών, λειτουργία θόλωσης κτλ.

Ειδικά για την περίπτωση που ο ασθενής επιθυμεί να προβεί σε επέμβαση laser για την αφαίρεση μυωπίας, αστιγματισμού, υπερμετρωπίας, είναι ιδανικό να γίνεται ο προσδιορισμός των βαθμών που θα διορθωθούν με την επέμβαση με τη χρήση του ηλεκτρονικού φορόπτερου. Όσο ακριβέστερη η προεγχειρητική μέτρηση τόσο καλύτερα τα μετεγχειρητικά αποτελέσματα.

Το οθφαλμολογικό ιατρείο είναι ένα από τα ελάχιστα ιατρεία της ευρύτερης περιοχής που διαθέτει ηλεκτρονικό φορόπτερο. Γι΄αυτό το λόγο σε κάθε σας μέτρηση μπορείτε να αισθάνεστε ασφαλείς και σίγουροι ότι η μέτρησή σας θα σας χαρίσει αξεπέραστη ποιότητα όρασης.